Tanácsadó testület

Taira-Julia Lammi
2016. szeptember 1-től tölti be az ABB Kft. ügyvezető igazgatói pozícióját.
1997 óta dolgozik az ABB-nél, ez idő alatt számos felső vezetői pozíciót töltött be a minőségirányítás, az üzletvitel-fejlesztés, valamint az ellátási lánc- és projektmenedzsment területén.
Előző munkaköreiben minőségügyi menedzserként az ABB egyik üzleti egységénél betekintést nyert a főbb részlegek tevékenységébe, és megismerhette a termékeket, a folyamatokat, a vevőket és a beszállítókat is.
Ezt követően projektmenedzserként és projektfelelősként dolgozott, majd egy K+F csoportot vezetett, mely feladatkörben mérnökként jelentős gyakorlati tapasztalatot szerezhetett az ABB termékeivel kapcsolatban.
Ügyvezetői kinevezését megelőzően hét évig csoportvezetői minőségében a belső tanácsadó csoport szerepét betöltő “Internal Consulting Group” munkájában vett részt Finnországban és a Cseh Köztársaságban. E beosztásában fő feladatai közzé tartozott a változáskezelés, a kompetenciák megőrzése, új szakterületek kiépítése, és az alkalmazottak motiválása a kitűzött célok elérésére.
Elődjéhez hasonlóan Taira-Julia Lammi is Finnországból származik. MSc diplomáját a finnországi Tamperei Műszaki Egyetem mérnöki szakán szerezte. Elvégzett több felső szint vezetői tanfolyamot is: a Levon Institute menedzserképzését, valamit egy felsővezetői fejlesztési programban vett részt a lausanne-i International Institute for Management Development-ben.
A finn mellett angolul, spanyolul, svédül és németül is beszél.
Szabadidejében szeret síelni, koncertekre és színházba jár – ha lehetősége nyílik rá – golfozik, Zumba- és fitneszórákat vesz, szeret utazni. Férjezett, két gyermek édesanyja.


 

Szalay Péter
Operatív igazgató, IBM Hungary

Péter 1994 óta dolgozik az IBM-nél. Karrierjét pénzügyi elemzőként kezdte, majd az IBM magyarországi vállalatánál a helyettes pénzügyi vezető pozíciójává vált. 1996-ban a HTCC Consultingnál kontrollerként és főkönyvelőként dolgozott, míg 1999-ben az IBM Magyarország pénzügyi vezetői pozíciójába nevezték ki. Az EMEA szintű könyvelési központot is vezette mielőtt a magyar cég operatív igazgatója lett. Üzleti és iparági szakértő.

Végzettségek: JPTE Pécs, University of Massachusetts Amherst, USA; The London School of Economics and Political Science.

LinkedIn profil: https://www.linkedin.com/in/peter-szalay-b1645664/


 

Laurent Roux
Laurent Roux a WBA tanácsadó testületének tagja volt 2018-tól 2020 augusztusáig. Laurent Roux az EIT (European Institute of Technology) Women Leadership and Entrepreneurship kezdeményezését vezeti. https://eit.europa.eu/women-entrepreneurship. Emellett ő képviseli az EIT-t az EIT Alumni egyesületében, amelynek több, mint 7000 tagja van (http://eitalumni.eu)