Egyedi lehetőség a Visegrádi országok és partnereik, Grúzia és Moldova számára az angyal-befektetések terén

Az üzleti angyalbefektetők maguk is sikeres vállalkozók, vagy nemzetközi multinacionális vállalatok vezetői, vagy olyan  egyéb tapasztalt piaci szereplők, akik sokkal többet tudnak kínálni, mint csak tőkét: komoly tapasztalatuk, tudásuk van arról, hogyan kell vállalkozást és vállalatot építeni, akár a globális térben is. Nem tőkét, hanem okos tőkét ajánlanak. A Women/Business/Angels Egyesület (WBA) – a partnereivel együtt – régóta dolgozik egy olyan új modell építésén, amely hasznos, módszertanilag megalapozott, ugyanakkor nagyon gyakorlatias képzést kínál a leendő angyalbefektetőknek. A tréningek biztonságos közegében az angyalok és a start-upok szabadon kérdezhetnek és megtanulhatják a cégátvilágítás szabályait és buktatóit. A projekt emellett a különböző angyal-hálózatok és képzőhelyek összefogásával is erősíti az együttműködést és a döntéshozók bevonását.

A Nemzetközi Visegrádi Alap támogatja a 18 hónapos projekt megvalósítását. A projekt címe: “Az innovációs döntéshozatal demokratizálása és az egyenlő esélyek megteremtése”

A WBA a projekt koordinátora. A partnerek:

Business & Professional Women (Cseh Köztársaság)

Foundation Institute for Eastern Studies (Lengyelország)

Trust Women (Szlovákia)

Center for Development and Democracy (Grúzia)

Institute for Development and Social Initiatives (IDIS) „Viitorul” (Moldova)

A projekt időtartama: 2020. szeptember – 2022. március

Csatlakozzon hozzánk! Email: womenbusinessangels@gmail.com

 

The projekt megvalósítását támogatja a Cseh, a Lengyel, a Magyar és a Szlovák Kormány a Nemzetközi Visegrád Alap Visegrád Grantjén keresztül.  Az Alap célja, hogy segítse a fenntartható regionális együttműködést Közép-Európában.