1st Ecosystem Connect Meetup Series

“Hol vagy Csipkerózsika?”
Hol található az innovációs ökoszisztéma ma itthon?

Mellébeszélésmentes, tanulságos órák a jövő gazdaságának építőivel

Szervezi a Global Traction, Hild Imre, A Women / Business / Angels Egyesület vezető trénere

“A startup ökoszisztéma olyan mint a Grimm fivérek mesebeli Csipkerózsikája” – tartja a cinikus mondás, vagyis, sokan beszélnek róla, de még kevesen látták.  Mindenki fújja a magáét – van, akinek ötlete van, és szeretné megvalósítani; van, akinek tőkéje, amit szeretne befektetni; és van, akinek tudása és tapasztalata, hogyan kell egy startup vállalkozást sikeresen elindítani; és van olyan szereplő is, aki mint a gazdaság fontos alkotóelemeként tekint rá.
De hogyan találnak egymásra, és hogyan tudnak hatékonyan együttműködni az innovációs ökoszisztéma egyes szereplői? Fel tudnak-e zárkózni a magyar szereplők a világban sikeresen működő mintákhoz?

Hét eseményből álló sorozatunk célja, hogy ablakot nyisson a világ nagy ökoszisztémáira, és azok vezető képviselői első kézből mutathassák be sallang és BS mentesen azokat a legjobb gyakorlatokat, együttműködési kereteket, ötleteket, trendeket, amelyek a világ vezető startup városaiban ma dominálnak.

Célunk, hogy segítsünk a különböző magyar ökoszisztéma szereplőknek megismerni és elsajátítani a különböző együttműködési lehetőségeket, amelyek hozzájárulhatnak a magyar ökoszisztéma építéséhez, és alapot nyújtsunk a párbeszéd kialakításához.  A hat esemény az ökoszisztéma más és más tipikus szerepeire fog fókuszálni.

A meetup sorozatot kiegészítik majd további, hagyományos meetup formátumú találkozók, amelyek témáit az érdeklődők preferenciái szerint fogjuk alakítani.  Ezek egyenként és összességében is olyan egyedülálló és hasznos tudásanyagot képviselnek az innovációs ökoszisztémát tekintve, amelyet eddig nem találhattál meg a magyar piacon.

Az események nyelve magyar lesz, a könnyebb közérthetőség kedvéért – a külföldi videointerjúk felirattal lesznek ellátva.

Miről lesz szó?

  • Bemutatjuk az nemzetközi innovációs ökoszisztémák főbb szerepköreit, működésüket.
  • Követendő példákat hozunk a világ vezető ökoszisztémáitól az ökoszisztéma együttműködésekre.
  • Alaposan megvizsgáljuk a hazai helyzetet, a szereplők motivációit.
  • …és természetesen a különböző ökoszisztéma szereplők szabad szerveződésben kapcsolatba léphetnek egymással – startupok, befektetők, mentorok, inkubátorok, akcelerátorok, állami szereplők, tanácsadók stb.

Kinek szól az eseménysorozat?

  • Akik meg szeretnék ismerni és meg akarják érteni a világszerte használt “startup ökoszisztéma” fogalom valós tartalmát, szereplőit, illetve a szereplők közötti együttműködést. A részvételhez csak érdeklődésre van szükség, semmilyen előképzettség nem feltétel.
  • Ötletgazdáknak, akik szeretnék megvalósítani startup vállalkozásukat, vagy elakadtak abban és ezen a rendezvényen szeretnének találkozni potenciális társakkal, támogatókkal.
  • Befektetőknek, üzleti angyaloknak, akik szeretnék megtalálni a módját, hogyan válhatnak sikeresen az innovációs ökoszisztéma katalizátoraivá.
  • Szakmai mentoroknak, mentor jelölteknek, akik már rendelkeznek tapasztalattal, és szeretnék megosztani tudásukat és kapcsolatrendszereiket a kezdőkkel.

Ízelítőül:

“A rendezvény célja, hogy úgymond ablakot nyissunk a világ nagy ökoszisztémáira, és megnézzük, ott hogy működnek a dolgok.”

A meetup sorozat vezetője:

Hild Imre Hild Imre

Szervezetünk egyik alapító tagja. A WBA Egyesület Magyarországon egyedülálló üzleti angyaltréningje szakmai vezetője 2017-től. A Global Traction ügyvezető igazgatója, két cég alapítója, 8 startup mentora és 6 vállalkozás résztulajdonosa.


SAVE THE DATE!

Tervezett meetup időpontok*:

2021. október 26. 18:00-21:00
Téma: A startup ökoszisztémák – mit tanulhatunk a nagyoktól | Részletek itt >>

2021. december 1. 18:00-21:00
Téma: A startup helye – működő stratégiák | Részletek itt >>

2022. január 25. 18:00-21:00
Téma: Finanszírozás – befektetők és angyalok | Részletek itt >>

További alkalmak:

2022. 1. negyedév
Nagyvállalatok és multik az ökoszisztémában – milyen a tökéletes találkozás
Acceleratorok, inkubátorok, co-working irodák – előnyök és félreértések

2022. 2. negyedév:
Egyetemek a nemzetközi innovációs ökoszisztémában – ökoszférák az ökoszisztémában
Az állam szerepe az ökoszisztéma építésében

*A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Helyszín:


HubHub
1061 Budapest, Király u. 26.
www.hubhub.com


Részvételi feltételek:

A részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A rendezvénysorozatra a Meetup.com oldalon keresztül lehet regisztrálni:

Regisztrálok!

A rendezvények magyar nyelven zajlanak, de angol nyelvű előadókat is meghívunk.


Szervezi: Global Traction

A helyszínt a HubHub biztosítja.