Alapítók

Szabó Eszter
az innovációs döntés-hozásban a nők részvételének növelését célzó Nők/Üzlet/Angyalok egyesület alapítója (2017) ami a férfiakkal való együtt-működésre épül. Több mint 15 éves közép-, és kelet-európai felsővezetői gyakorlattal rendelkezik egy Fortune 50 cégnél (GE 1996-2015) és az államigazgatásban (1990-1995). Címzetes egyetemi docens a Budapesti Gazdasági Egyetemen. 2016 óta a Krynica Economic Forum Tanácsának tagja (Lengyelország), társelnöke a Hungarian Female Leadership Roundtable-nek. Meggyőzödése, hogy a régió országai úgy javíthatnak globális versenyképességükön és növekedési potenciáljukon, ha a csak 28 éves piacgazdasági múlttal rendelkező gazdasági térség innovációs ököszisztémáit az érintettek sok ponton tudatosan összekapcsolják és így, közösen megteremtik a gazdaság versenyképes szektorainak jövőjét. Egyben létre lehet hozni egy digitális kori, jól márkázható közép-európa innovációs hubot is. A folyamatot #CEEforInnovationHub-nak keresztelte. Egy üzletasszony, akinek szíve is van.
Twitter @eszterforcee;
LinkedIn https://goo.gl/hPdppL


 

Puskás Ágnes
Nők/Üzlet/Angyalok Egyesület alapító tagja, alelnöke. Közgazda. Szakterülete a nemzetközi, ezen belül különösen az európai uniós, valamint hazai projektek szervezése és koordinációja a vállalkozás- és kereskedelemfejlesztés, kapacitásépítés továbbá a partnerkapcsolatok területén. Több mint 15 éves vezetői tapasztalattal mind a különböző méretű vállalatoknál a magán szektorban, mind a köz-szférában. Szakmai tapasztalattal rendelkezik az Európai Unió támogatási és döntési rendszere, mechanizmusai tekintetében. Különös erőssége a nemzetközi és interkulturális együttműködés. Jelenleg nemzetközi projektekben és kapcsolat-építésben vesz részt, mint az Üzletasszonyok és Professzionista Nők Budapest Egyesületének elnöke. Nemzetközi környezetben szerzett vezetői tapasztalat, problémamegoldó és projekt-menedzsment készség. Az Enterprise Europe Network magyarországi koordinátorának igazgatója (2014-2017).
https://www.linkedin.com/in/agnes-puskas-277a063b


 

Landwehr Klára
A Nők/Üzlet/Angyalok alapító tagja. Ingatlan szakértő, befektető. Idegenforgalmi és kommunikációs szakember. 35 éves németországi munkássága alatt Münchenben volt egy saját TV műsora az RTL München Live csatornán. Tapasztalatokkal rendelkezik az üzleti közösség építésében. A belvárosi KultUnio – Budapest Multikulturális Negyede klasztert és Alapítványt alapítója. A Business and Professional Women (BPW) szövetség – amelyik több mint 80 éve 95 országban működik – aktív tagja és nemzetközi kapcsolattartója.  A Duna Régió Stratégia partnere, a Magyar Limes Szövetség elnökségi tagja, a Budapest Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Német Szakmai Osztályának volt elnöke (http://www.bpw-danubenet.org/), valamint az Erzsébetvárosi Civil Szervezetek Szövetségének elnöke.


 

Ambassador Viktória Horváth

Tagok

Dintsér Andrea

A Nők/Üzlet/Angyalok stratégiai kapcsolattartója 2017 óta. 20+ év vezetői tapasztalattal rendelkezik a marketing, vállalati kommunikáció és tudásmenedzsment területén, mind magyarországi, mind közép-kelet európai, mind pedig szélesebb, európai szinten. A PwC és a KPMG szakembere (1995-2017). A YourStory.hu alapítója és vezetője. Hisz az innovatív és gyorsan fejlődő startup világ gazdaságot formáló erejében, és minden jól megtervezett és jól célzott kommunikációban. Egy, a Z generációnak szóló oktatási program mentora, ahol a tréning folyamán a teljes design thinking folyamaton végigvezetik a jelentkező diákokat a lean ötlet/termék fejlesztéstől a gyors prototipizáláson, a piaci validáción, az üzleti modell készítésen át egészen a kommunikációs stratégia összeállításáig, illetve a pitch felkészülésig. A Microsoft Imagine Cup tréner csapat tagja. Startupokat segít a befektetői pitchekre felkészülni. 2018-ban csatlakozott a Design Terminál mentorcsapatához.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/andrea-dintser-90b83b4