Tanácsadó testület

Taira-Julia Lammi
2016. szeptember 1-től tölti be az ABB Kft. ügyvezető igazgatói pozícióját.
1997 óta dolgozik az ABB-nél, ez idő alatt számos felső vezetői pozíciót töltött be a minőségirányítás, az üzletvitel-fejlesztés, valamint az ellátási lánc- és projektmenedzsment területén.
Előző munkaköreiben minőségügyi menedzserként az ABB egyik üzleti egységénél betekintést nyert a főbb részlegek tevékenységébe, és megismerhette a termékeket, a folyamatokat, a vevőket és a beszállítókat is.
Ezt követően projektmenedzserként és projektfelelősként dolgozott, majd egy K+F csoportot vezetett, mely feladatkörben mérnökként jelentős gyakorlati tapasztalatot szerezhetett az ABB termékeivel kapcsolatban.
Ügyvezetői kinevezését megelőzően hét évig csoportvezetői minőségében a belső tanácsadó csoport szerepét betöltő “Internal Consulting Group” munkájában vett részt Finnországban és a Cseh Köztársaságban. E beosztásában fő feladatai közzé tartozott a változáskezelés, a kompetenciák megőrzése, új szakterületek kiépítése, és az alkalmazottak motiválása a kitűzött célok elérésére.
Elődjéhez hasonlóan Taira-Julia Lammi is Finnországból származik. MSc diplomáját a finnországi Tamperei Műszaki Egyetem mérnöki szakán szerezte. Elvégzett több felső szint vezetői tanfolyamot is: a Levon Institute menedzserképzését, valamit egy felsővezetői fejlesztési programban vett részt a lausanne-i International Institute for Management Development-ben.
A finn mellett angolul, spanyolul, svédül és németül is beszél.
Szabadidejében szeret síelni, koncertekre és színházba jár – ha lehetősége nyílik rá – golfozik, Zumba- és fitneszórákat vesz, szeret utazni. Férjezett, két gyermek édesanyja.


 

Folyamatban…


 

Folyamatban…