Tanácsadó testület

Teresa Hitchings

Kelet-Európa és a Rest of the World Termelési Igazgatója, ABB.

A Nők/Üzlet/Angyalok Egyesület tanácsadótestületében Teresa Hitchings váltotta Tara-Julia Lammi-t 2021-ben.

Teresa 2018 júliusától dolgozik az ABB-nél a GE és az ABB egy részének összeolvadása következtében. Előtte  egész karrierjét a General Electrics cég Aviation üzletágánál töltötte. A feladatai a repülő hajtóművek felújításától, az elektronika, az ötvözetek és a leszálló berendezések javításáig terjedtek. Teresa a termelésben és a vevőkapcsolatokban több munkakört töltött be. Karrierje a minőségbiztosítás, a termelés-irányítás, a compliance és jog, a nyersanyagok és beszerzés, a vevőkapcsolatok vezetése, gyárigazgatás, majd több gyár együttes igazgatóságáig terjed. Ez utóbbi interkontinentális beosztás a mostani munkája.

Teresa egy management és üzleti BA tulajdonosa, emellett gépészmérnök is. Szabadidejében imád kirándulni vizsla kutyájával. Két nagy örömre okot adó tinédzser gyerek anyja. Az utazás a szenvedélye. A velszben született Teresa jelenleg Magyarországon, Budapesten él.


 

Károlyi László

vezérigazgató, Legrand Zrt.

Az aradi születésű Károlyi László az innovatív vezetési módszereinek köszönhetően lett sikeres vállalatvezető. 2004 óta a Legrand Zrt. vezérigazgatója. Vezetése alatt a vállalat látványos gazdasági növekedést ért el és számos szakmai elismerést tudhat magáénak.

20+ év vezetői tapasztalattal rendelkezik és sikerrel birkózott meg szélsőséges üzleti környezettel is mint a 2008-ban kezdődött világgazdasági válság vagy az elmúlt évek Covid pandémiája.

2012-ben jelent meg első könyve Üzleti évszakok címmel, melyben a válságkezeléshez ad gyakorlati útmutatást. A könyv 2014-ben angol nyelven is megjelent Business Chameleon. A practical guide to business success for managers címmel. A könyv harmadik, átdolgozott kiadása 2017-ben került a könyvesboltokba Üzleti kaméleon – Hogyan legyünk sikeres menedzserek címmel. Legújabb könyve a Crenchmarking – Kreatív benchmarking a leggyorsabb út az üzleti sikerhez címmel jelent meg 2019-ben a Kossuth kiadó gondozásában. Rendszeresen mentorál és számos külső megkeresésnek tesz eleget, előadásokat tart egyetemeken és szakmai fórumokon is. Amerikai MBA képzésű végzős diákcsoportok vagy a a Corvinus egyetem és a Szegedi Egyetem részéről is rendszeresen felkérik gazdasági témájú előadások tartására.

2020-ban megválasztották a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara elnökének.

Legjelentősebb elismerései az utóbbi évekből: Szentes Város Díszpolgára Cím (2020), Csongrád Megye Gazdaságáért Díj (2018), Változásvezetői Díj (2017), 101 Legbefolyásosabb Mo-i üzleti döntéshozó között van (2017), Kiválósági Nagykövet (2016), Magyar Termék Nagydíj és Innovációs Különdíj (2015).


Korábbi tagok:

Taira-Julia Lammi
2016. szeptember 1-től tölti be az ABB Kft. ügyvezető igazgatói pozícióját.
1997 óta dolgozik az ABB-nél, ez idő alatt számos felső vezetői pozíciót töltött be a minőségirányítás, az üzletvitel-fejlesztés, valamint az ellátási lánc- és projektmenedzsment területén.
Előző munkaköreiben minőségügyi menedzserként az ABB egyik üzleti egységénél betekintést nyert a főbb részlegek tevékenységébe, és megismerhette a termékeket, a folyamatokat, a vevőket és a beszállítókat is.
Ezt követően projektmenedzserként és projektfelelősként dolgozott, majd egy K+F csoportot vezetett, mely feladatkörben mérnökként jelentős gyakorlati tapasztalatot szerezhetett az ABB termékeivel kapcsolatban.
Ügyvezetői kinevezését megelőzően hét évig csoportvezetői minőségében a belső tanácsadó csoport szerepét betöltő “Internal Consulting Group” munkájában vett részt Finnországban és a Cseh Köztársaságban. E beosztásában fő feladatai közzé tartozott a változáskezelés, a kompetenciák megőrzése, új szakterületek kiépítése, és az alkalmazottak motiválása a kitűzött célok elérésére.
Elődjéhez hasonlóan Taira-Julia Lammi is Finnországból származik. MSc diplomáját a finnországi Tamperei Műszaki Egyetem mérnöki szakán szerezte. Elvégzett több felső szint vezetői tanfolyamot is: a Levon Institute menedzserképzését, valamit egy felsővezetői fejlesztési programban vett részt a lausanne-i International Institute for Management Development-ben.
A finn mellett angolul, spanyolul, svédül és németül is beszél.
Szabadidejében szeret síelni, koncertekre és színházba jár – ha lehetősége nyílik rá – golfozik, Zumba- és fitneszórákat vesz, szeret utazni. Férjezett, két gyermek édesanyja.


 

Szalay Péter
Operatív igazgató, IBM Hungary

Péter 1994 óta dolgozik az IBM-nél. Karrierjét pénzügyi elemzőként kezdte, majd az IBM magyarországi vállalatánál a helyettes pénzügyi vezető pozíciójává vált. 1996-ban a HTCC Consultingnál kontrollerként és főkönyvelőként dolgozott, míg 1999-ben az IBM Magyarország pénzügyi vezetői pozíciójába nevezték ki. Az EMEA szintű könyvelési központot is vezette mielőtt a magyar cég operatív igazgatója lett. Üzleti és iparági szakértő.

Végzettségek: JPTE Pécs, University of Massachusetts Amherst, USA; The London School of Economics and Political Science.

LinkedIn profil: https://www.linkedin.com/in/peter-szalay-b1645664/


 

Laurent Roux
Laurent Roux a WBA tanácsadó testületének tagja volt 2018-tól 2020 augusztusáig. Laurent Roux az EIT (European Institute of Technology) Women Leadership and Entrepreneurship kezdeményezését vezeti. https://eit.europa.eu/women-entrepreneurship. Emellett ő képviseli az EIT-t az EIT Alumni egyesületében, amelynek több, mint 7000 tagja van (http://eitalumni.eu)