WBA Club: Én, mint befektető – Finálé

Space


A WINGATE projekt keretében az EEA és Norvég Regionális Együttműködési Alap támogatásával a Nők/Üzlet/Angyalok Egyesület fórumot szervezett 2021. június 29-én este „Én, mint befektető” témában.

A cél az volt, hogy bemutassák az üzleti angyalkodás szempontjait és részleteit, bemutassák az újonnan érkezőket – mind a vállalkozókat, mind a potenciális befektetőket – és részletesen bemutassák az angyal lét trükkjeit.

Míg Verő Barbara, a WBA klubigazgatója élőben nyitotta meg a fórumot a budapesti TRIP hajóról,  előadók csatlakoztak hozzánk Zoomon keresztül Európa minden részéből.

Először Szabó Eszter, a WBA elnöke beszélt a WBA küldetéséről és céljairól, majd Jaksa Renáta Anna bemutatta a WINGATE projektet, ezt a nemzetközi együttműködést, amelynek célja a női vállalkozók és üzleti angyalok támogatása, képzése és összekapcsolása. Trine Skymoen, norvég nagykövet emlékeztetett bennünket a nők helyére – amely „élen, az irodában, a laborban, az űrben és így tovább”, és arra buzdította az üzleti életet és a társadalmat, hogy „focizzanak anélkül, hogy a csapat felét kispadra ültetnék. – A nőket”. Arra buzdította a nőket, hogy merjék vállalni a vezetést, merjenek kilépni az árnyékból, és kezdeményezzenek.

Ezután Amparo de San José Riestra, az IESE prominens üzleti angyalhálózatának vezérigazgatója és az EBAN igazgatósági tagja sürgette az angyalokat és az angyalhálózatokat szerte Európában, hogy osszák meg tudásukat és működjenek együtt egymással. A program első részének lezárásaként Ivar Siimar, az Észt Üzleti Angyalok Hálózatának munkatársa hangsúlyozta a szindikált angyal befektetések fontosságát – amelyek lehetővé teszik, hogy „ötvözze ismereteit és szakértelmét más befektetőkkel”, és ezzel tanuljanak, miközben csak korlátozott mennyiségű forrást kockáztatnak.

A következő panelbeszélgetés, amelyet Hild Imre, a WBA képzési igazgatója moderált, komplex képet nyújtott az angyal befektetés dilemmáiról. Résztvevők voltak: Sohajda Júlia (Vespucci Partners), Bedő Bea (Impact Hub), Kovács Zoltán. A minősített befektetők rámutattak az angyalok szerepére – „legyél a csapat tagja, de ne a főnök”, valamint a nyitottság és a kíváncsiság szükségességére – „nem az a kérdés, hogy ki tudja a legjobban, hanem az, hogy hogyan tanuljunk”.

Ha további kérdése van, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal:

  1. Verő Barbara (vero.barbara@futureproofconsulting.eu, +36205565058) 
  2. Szabó Eszter a WBA-tól (eszter.szabo@eszterforcee.com)