9. Angyal Tréning (Budapest, 2018. július 2.)

2018. július 2.

“Nemcsak az egyedi, nem tucat gyerekruhák iránti vágyunkra ad tökéletes választ, de a kicsik kezdeti művészi szárnypróbálgatásának megőrzésére is az egyik legkedvesebb mód, amit valaha láttam.” – vallja Ördög Nóra, a 9. Angyal Tréningünk első vendégéről, a Dream Draw Dress startupról, amelynek alapítói Ésik Eszter és Urbán Judit alig féléve vágtak bele mások álmainak megvalósításába. Eszter és Judit pitchükben beszéltek a kezdetekről, a motivációkról, amelyek elindították őket a vállalkozói lét felé azután, hogy multinacionális cégeknél dolgoztak, és éppen gyermekeikkel töltötték otthon az első hónapokat. Azóta több száz megrendelést teljesítettek és 100%-os ügyfél elégedettségi rátával dolgoznak. Óriási terveik vannak: természetesen a magyar piacon is növelni akarják ismertségüket már rövidtávon, de a fő, középtávú cél az európai piacra lépés. További információért a Dream Draw Dressról kattintson erre a linkre: dreamdrawdress.hu

        

        

A délután második részében Weiszbart Zsolt osztotta meg tapasztalatait a tréning résztvevőivel. Zsolt amellett, hogy angyal befektető egy Magyarországon működő svéd cég ügyvezetője is. Többek között azt is elmondta, hogy a Distinciton nevű startupot nem pénzügyi befektetésként kezelte, inkább egy olyan kihívásként, hogy miként lehet mentorként átadni azt a tapasztalatot, amit egy globális cég hazai vezetőjeként, illetve a Stanfordon töltött év során tanult. Véleménye szerint Magyarországon az angyalbefektetőknél sokkal jobban előtérbe kerül a tanácsadó, mentor szerep, fontos, hogy a vállalkozó és az angyal között működjön a kémia, és az esetek többségében klasszikusan a smart money felállás érvényesül, azaz a pénz mellett a startupperek hozzáférnek az üzleti angyal kapcsolati tőkéjéhez és üzleti tapasztalatához. Az USA-ban ezzel szemben az  angyalok minimum évi 8-10 befektetést csinálnak és alapvetően a nagy számok törvénye alapján dolgoznak,  hisznek abban hogy 3-4 évente sikerül elcsípni egy-egy jó céget. Ennek feltétele egy olyan ökoszisztéma, amiben folyamatosan validálni próbálják ötleteiket a vállalkozók tömegei. 

A tréning segítségével zajló kollektív tanulási folyamat csak Nők/Üzlet/Angyalok tagoknak áll nyitva. Időről időre kinyitjuk a tréninget a partnereink számára. Ha érdekli Önt/Téged az angyallá válás útja szívesen látjuk/látunk.

Ha élni kíván ezzel a lehetőséggel, jelzést a womenbusinessangels@gmail.com email címre kérünk, és szívesen látjuk egy alkalommal.