Születésnapos „Üzleti Angyalnők”

 

Kilenc angyalbefektető tréning, közel ötven nemzetközi konferencia, találkozó és üzleti megbeszélés, egyre bővülő tagság: a NŐK/ÜZLET/ANGYALOK Egyesület szeptember elején ünnepelte fennállásának egy éves évfordulóját.

Nézze meg videónkat!

Célunk, hogy – a férfiakkal együttműködésben – növeljék a nők számát az innovációs döntéshozatalban, Közép- és Kelet-Európában. Ezt többek között képzésekkel, új befektetési minták bemutatásával, az üzleti kultúra koedukálttá tételével és a piaci innovációs szereplők hálózatainak országhatárokon átnyúló összekötésével valósítjuk meg.

Nemzetközi ismertségünk egyre nő. Jártunk már Norvégiában, Izraelben, nemrégiben meghívtak minket tanulmányútra Prágába, sőt Norvégiából és Albániából már mi is fogadtunk üzletasszony delegációt.

Előadóként részt vettünk Lengyelországban, a térség legnagyobb Davos jellegű gazdasági fórumán, az évente 4.000 döntéshozót és 800 újságírót vonzó Krynica Economic Forumon: hazánkat az egyik panelbeszélgetésen Szigeti Ádám, innovációért felelős helyettes államtitkár mellett Szabó Eszter, Egyesületünk elnöke képviselte. Ez a tény kiemelt jelentőséggel bír számunkra, hiszen, ha az innovációs világversenyben nyerni akarunk, érdemes régiós szemléletben és globális keretekben gondolkodni térségünkben is.

A magyar piacon egyedül álló üzleti angyal tréningjeink aktuális eseményének keretében tartottuk meg egyéves évfordulónkat, ahol az előadó Egyesületünk tagja, az ismert data scientist (adatokkal foglalkozó informatikus/mérnök) és innovációs közösségépítő, Petróczi Attila volt. Témája, a „Milyen belülről alkalmazottként megélni a stratupok növekedési fázisait?” számos gondolatébresztő tartalom elemmel élénk beszélgetést generált a résztvevők között. Attila egyébként szerepet vállalt a 3.000 tagú Data Science Budapest Meetup csoport megalakításában és felfuttatásában, valamint a budapesti globális CRUNCH Data Engineering and Analytics (adatelemzéssel foglalkozó konferencia) konferencia egyik szervezője.