Wohlmuth Máté a startupokról és angyal befektetésekről – interjú

Hild Imre vendége Wohlmuth Máté

Wohlmuth Máté, Coding Sans CEO
Wohlmuth Máté, Coding Sans CEO

A Nők Üzlet Angyalok a WINGATE projekt keretében életre hívott projektjének célja a női vállalkozók és női üzleti angyalok fejlesztése és képzése egész Európában. 

A Hogyan válhatok angyal befektetővé? áttörő tréningsorozat második rendezvényére március 31-én került sor, melynek szakértő vendége Coding Sans CEO-ja, Wohlmuth Máté volt. 

A Coding Sans egy olya full-stack webfejlesztő ügynökség amely komplex megoldásokat kínál a tervezéstől az átadásig. A Coding Sans egy kockázati finanszírozású budapesti startupként indult, így ők is átélték a tech startuppok életének hullámvölgyeit.

Mátét startup világban szerzett tapasztalatairól kérdeztük, de kíváncsiak voltunk az angyalbefektetéssel kapcsolatos gondolataira is. 

 

Nők Üzlet Angyalok: Ha lehetőséged nyílna arra, hogy újrakezd a startupper karriered mire figyelnél leginkább a céged felépítése során? Kérlek, osszd meg velünk néhány gyakorlati tapasztalatod, amelyet a kelet-közép-európai régióban induló startuppoknak ajánlott követn.

Wohlmuth Máté: Koncentrálj a piacodra, ne pályázz támogatásra, se EU-pályázatokra, se versenyekre, csak az ügyfelekre/felhasználókra figyelj. Kezdetben se tégy kivételt, mert a gyakorlat nagyon gyorsan bevésődik a cég kulturális DNS-ébe.

NÜA: Milyen régió specifikus kihívások vannak szerinted azon startuppok számára, akik Közép-Kelet Europában szeretnének elindulni? Mi a tapasztalatod?

WM: Marketing- és értékesítési tehetséget/tapasztalatot találni mai napig nehéz. Világszínvonalú tech tehetségekkel rendelkezünk, de a soft-skillekkel rendelkező kollágákat nagyon nehéz megtalálni. Bár a helyzet sokkal jobb, mint 10 évvel ezelőtt, a jó marketinges vagy értékesítő még mindig olyan, mint a fehér holló.

NÜA: Angyal befektetőként is ismert vagy. Megosztanád velünk legfontosabb tapasztalataidat?

WM: A laegfontosabb talán az, hogy a társalapítók közötti személyes konfliktus milyen nagy hatással lehet a csapatokra, illetve az, hogy ezeknek a konfliktusoknak a hatékony kezelése alapjaiban változtathatja meg a dinamikát. Amúgy a piac- és ügyfélközpontú startuppok nyernek.

NÜA: Ha angyalbefektetésről van szó inkább egyedül vagy csapatban dolgozol? Kik a kulcsemberek, és területek amelyekre mindenképp oda kell figyelni egy startup növekedésének a beindításakor? Vannak konkrét kihívások azok számára, akik angyalbefektetésbe kezdenének a Közép-Kelet-Európai régióban?

WM: Soha nem fektettem be angyalként egyedül, úgy gondolom, hogy a (kezdeti) sikerünk kulcsa az angyalokkal való közös munka volt.

Akikkel eddig együtt dolgoztam:

  • Komár Balázs – xLabs CEO, az ISEEQ társalapítója – kivételes tehetségszerzésben, és vitathatatlanul jobb hálózattal rendelkezik, mint én
  • Steve Ruszina – Invention Factory CEO – a korai magyar exiteknél, a Ustreamnél, a Balabitná szervezetfejlesztéssel foglalkozott, ő a legjobb coach, akivel eddig találkoztam
  • Erki Szabolcs – Hard Code CEO, IoT ügynökség
  • Hodicska Gergely – Felhő – Ustream és Bitrise ex-VP. Technikai beállítottságú szervezetfejlesztő, remek csapattag.

A Közép-Kelet-Európai régióban kevesebb az olyan vállalkozó, aki hajlandó startupokba fektetni és akik befektetnek lényegesen kevesebb tőkével rendelkeznek, mint nyugati társaink.

NÜA: Melyek a legfontosabb értékek, amelyeket egy angyal befektető hozhat egy startup számára a Közép-Kelet-Európai régióban? (Tapasztalataid alapján) Megosztanál velünk egy sikertörténetet?

WM: Szakértelem és kapcsolati háló.

Ami még számomra is meglepő volt, az az volt, amikor egy portfóliócégnek tudtam segíteni fejlesztőt találni Kazahsztánban – ez elég véletlen volt 😀