WBA Tréning: Mitől lesz értékes egy vállalat?


Spacer

A Nők/Üzlet/Angyalok Egyesület május 25-én, közép-európai idő szerint 18: 00-tól tartotta negyedik képzését a 2021-es tavaszi szemeszter sorozatában. A képzés átfogó áttekintést nyújtott a startupok és a cégek értékelésében, amit minden lehetséges szögből bemutatott.

Miután Hild Imre, a WBA rezidens trénere nyitotta meg az eseményt, és Szabó Eszter, a WBA elnöke üdvözölte a résztvevőket, két különleges előadó tartott prezentációt az estén.

Először Emilia Mamajova osztotta meg tapasztalatait. Alapító partnere az ESPIRA Investments magántőke-befektetési vállalkozásnak, amely a közép-európai székhelyű kkv-k növekedési tőkebefektetéseit célozza, különös figyelmet fordítva a nemek közötti egyensúlyra. Beszélt az összes releváns pénzügyi és menedzsment tényezőről, amelyet át kell tekinteni a beruházások megkezdése előtt. Emilia kiemelte, hogy a fenntarthatóság a kulcs pénzügyi, marketing és menedzsment szempontjából is. A legfontosabb emberi tényezők a menedzsment integritása, valamint a menedzsment és a befektetők közötti bizalmi viszony: a mikrovezetés és a túl szoros ellenőrzés elkerülése érdekében.

Kádas Péter, az ismert magyar vállalkozó, befektető és blogger a korai stádiumú startupok esetéről beszélt, ahol a hagyományos mutatók kevésbé relevánsak. Péter szerint “nem mindegy, hogy a társaság mekkora részét birtokolod – ne legyél mohó!” – de döntő fontosságú a megfelelő startupok kiválasztása és a gyors cselekvés. 30 napon belül hozza meg döntését kellő gondossággal – és álljon készen továbblépésre! Ezenkívül tegye félre a költségvetés egy részét a további beruházásoknak – amit más néven úgy is hívnak, mint „duplázás”.

A tréninget rövid kérdezz-felelek zárta le, és meghívót kaptunk a következő rendezvényre – a 4. Clubba június 8-án, 18:00 órától.

Hogyan tudhat meg többet a szemeszterről és csatlakozhat ahhoz? Töltse ki a regisztrációs űrlapot a weboldalon!

Ha további kérdése van, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal:

  1. Verő Barbara (vero.barbara@futureproofconsulting.eu, +36205565058) 
  2. Szabó Eszter  (eszter.szabo@eszterforcee.com)