WBA Club: A befektetési folyamat


Space

A WBA 2021 tavaszi szemeszter 3. klubeseményét május 11-én, 18 órától tartottuk, az üzleti angyal befektetési folyamattal a középpontban, három különböző vállalkozói esettanulmány segítségével.

Meghívtuk a Webshippy-t és a Bindr-t, és bemutattunk egy újonnan induló vállalkozást is.

Néhány kiemelt eseménye a rendezvénynek:

  • Miután Verő Barbara, a WBA klubigazgatója megnyitotta az eseményt, Szabó Eszter, a WBA elnöke üdvözölte a résztvevőket.
  • Az első bemutatott vállalat a Webshippy volt, amelynek társalapítója, Hild Imre elmesélte nekünk a cég történetét. Az eset legfontosabb tanulságai rávilágítottak az intézményi és a szakmai befektetők közötti különbségre, és jó kérdést vetettek fel az intelligens választásokkal kapcsolatban a hazai és/vagy nemzetközi befektetőkkel való kapcsolat szempontjából.
  • Második felszólalónkként a Bindr-től Kosdi-Kovács Márton érkezett. Elmesélte annak a speciális alkalmazásnak a történetét, amelynek célja, hogy segítse a tanulókat egymástól való tanulásban, a halogatás és az elidegenedés leküzdésében (amelyek a pandémia idején súlyosan érintették a hallgatói közösségeket). Márton hangsúlyozta, hogy egy startup számára a legfontosabb feladat az, hogy magával a termékkel dolgozzon, beszéljen a felhasználókkal, folyamatosan fejlődjön. Ha a termék jó és nagyra értékelik a felhasználók, akkor jönnek a befektetők.
  • A harmadik esetet Ványik Péter, a QA Auto alapítója mutatta be, amelynek célja egy hosszú távú információs aszimmetria problémájának megoldása a használt autók piacán. Ebben a ragyogó hálózatban, amelyet vásárlók, eladók és autójavító műhelyek számára terveztek, mindenki nyer, ha tisztán és átláthatóan együttműködnek.

Hogyan tudhat meg többet a szemeszterről és csatlakozhat ahhoz? Töltse ki a regisztrációs űrlapot a weboldalon!

Ha további kérdése van, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal:

  1. Verő Barbara (vero.barbara@futureproofconsulting.eu, +36205565058) 
  2. Szabó Eszter a WBA-tól (eszter.szabo@eszterforcee.com)