WBA Tréning: A befektetési folyamat


Space

A Women/Business /Angels Associaton megtartotta 2021-es tavaszi szemeszterének harmadik tréning eseményét, amelyet április 27-én, 18 órától tartottak. Az este maga az üzleti angyalok startupokba történő befektetéseivel kapcsolatos befektetési folyamatot vizsgálta.

Hild Imre, a WBA részéről megnyitotta a képzést, és bemutatta az első előadót, Erik Bovee-t a SpeedInvest-től.

  • Erik az Egyesült Államok és az európai / közép-kelet-európai ökoszisztémák hasonlóságairól és különbségeiről beszélt, kiemelve, hogy az európai befektetési környezet az elmúlt 10 évben sokat fejlődött, és nagyon jó alapokra épül – jó oktatásra és jelentős mennyiségű befektetési alapra. Erik rámutatott arra, hogy a közép-kelet-európai országok különleges helyet foglalnak el a globális befektetési helyzetben – az angyalok lehetőségére, hogy jó pénzt keressenek azzal, hogy kiváló helyi startup-okat találnak és segítenek nekik abban, hogy nagyobb piacra lépjenek. “Miután ezek az alapítók leszálltak a gépről San Franciscóban, Ön már megduplázta a pénzét” – mondta. Erik segített nekünk, hogy milyen tényezőket kell keresni egy indításkor, miközben figyelmeztetett minket a vörös zászlókra is.
  • A képzés második részében Zsembery Levente, a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület elnöke kiváló beszédet mondott nekünk a vállalatok értékelési folyamatáról. Nemcsak abban segített nekünk, hogy jobban megértsük, hogyan értékeljük a startup-ot, a terméket, a piacot, a befektetés állapotát, hanem rámutatott arra is, hogy a “befektetési történet” csak egy része egy nagyobb egyenletnek. Még fontosabb szem előtt tartani a potenciális kilépési történeteket, és megemlítette, hogy a befektetők nagyra értékelik a rugalmasságot, amikor az induló vállalkozás egynél több lehetséges jövőbeni eredményt prognosztizál.
  • Végül meghívtuk a résztvevőinket a következő rendezvényünkre, a 3. WBA Klubba, május 11-én, 18:00 órától. Az olyan startupok, mint a Webshippy és a Bindr, megosztják velünk történeteiket a befektetési folyamatról és az angyal együttműködésről. Szabó Eszter, a WBA elnöke köszönetet mondott mindenkinek az estéért, és felszólította a közönséget, hogy jelentkezzen be a WBA közelgő eseményeire!

Hogyan tudhat meg többet a szemeszterről és csatlakozhat ahhoz? Töltse ki a regisztrációs űrlapot a weboldalon!

Ha további kérdése van, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal:

  1. Verő Barbara (vero.barbara@futureproofconsulting.eu, +36205565058) 
  2. Szabó Eszter a WBA-tól (eszter.szabo@eszterforcee.com)