Indul a Nők/Üzlet/Angyalok Egyesület első közép-európai tréning és klub szemesztere


Most

Csatlakozzon a Nők/Üzlet/Angyalok Egyesület első közép-európai tréning és klub szemeszteréhez!

2021 március 2-án kezdődött a Nők/Üzlet/Angyalok Egyesület első nemzetközi tréningsorozata és klubja, melynek tartalmát régiónk szükségleteihez alkalmazkodva fejlesztettük ki. Az események március 2-tól június végéig kéthetente, egymásra épülve, kerülnek sorra. Témák: az innovációs ökoszisztéma, a start-up életciklus, a befektetési folyamat, a cégek értékelése, valamint az üzleti angyalbefektető feladatai és kötelességei mentorként. Az előadók és beszélgető partnerek nemzetközi, régiós valamint hazai üzletemberek. A célközönség a nagy cégek felsővezetői és az angyalbefektetések iránt érdeklődők akik megismerkedhetnek az innovációban történő döntéshozatallal. Az angyalbefektetés nagy kockázatú tevékenység, de nélküle nem lehet virágzó helyi innovációs ökoszisztémát építeni.

Ugyan Közép- és Kelet-Európa az elmúlt tíz évben több globális start-up fejlődésében játszott kiemelkedő szerepet, az innovációs ökoszisztéma fejlődése terén még sok feladat vár megoldásra. Fejletlen a szervezetek közötti együttműködés, a legjobb gyakorlatok megosztása és sokkal több üzleti angyalbefektetőre van szükség. Mint említettük az üzleti angyalbefektetés nagy kockázatú tevékenység, ezért dolgozunk ki – partnereinkkel együtt – a régió igényeire választ adó modellt.

„30 évvel a gazdasági rendszerváltozás után a régióban dolgozó üzleti felsővezetők igen fontos erőforrást jelenthetnek az innováció-képesség számára. Mentorálhatnak és később akár be is fektethetnek a régióban alakuló start-upokba. Ideje kihasználni a diverzitást gyorsító erőként.” – mondta Hild Imre, a Nők/Üzlet/Angyalok Egyesület igazgatósági tagja.

A most kezdődő szemeszter előadói között megtaláljuk Gary Whitehill-t, a téma globális szakértőjét, Eric Bovee-t, a Speedinvest alapítóját, Martin Olczykot, a Techstars ügyvezető igazgatóját, Málnay Barnbabást, az EIT Digital üzletfejlesztőjét, inkubációs és üzletfejlesztési tanácsadót, valamint a Klubban vendégül látjuk Somlai Fisher Ádámot, a Prezi alapítóját.  A tréningek vezetője Dr. Németh Gergely, a Cova tulajdonosa és Hild Imre, a Global Traction ügyvezető igazgatója.

A most induló szemeszterről többet megtudhat a https://www.wbusinessangels.com/business-angel-training/ címen, ami egyben regisztrációs felületet is biztosít. 

Szakmai partnerünk a HUNBAN, a Magyar Üzleti Angyalbefektetők Egyesülete.

Tudjon meg többet az első tréning legfontosabb eseményeiről itt.

Háttér: A Nők/Üzlet/Angyalok Egyesület és partnerei célja, hogy a régióban minél több nő váljon üzleti angyalbefektetővé. Ezért vonjuk be a régióban dolgozó felsővezetőket az új cégek kialakulása körüli
folyamatba. Bár az üzleti angyalbefektetés nagy kockázatú tevékenység, ám a közös felkészülés segítheti, hogy a régióban valódi üzleti lehetőségek valósuljanak meg. Az Egyesület 2017-ben alakult
és együttműködési modelljét már az első évben európai legjobb gyakorlatnak ismerte el az EBAN, az európai angyalbefektetők szövetségének elnöke, Candace Johnson. Az Egyesület a tagok által
befizetett tagdíjból és pályázatokból (V4+, NEA és EGT és Norvég Alap) tartja fenn magát.

Kapcsolat: Szabó Eszter Nők/Üzlet/Angyalok Egyesület elnök: womenbusinessangels@gmail.com